Најбогатији књижни фонд до сада
27. децембра 2017.
Поклонили деци новогодишње пакетиће
29. децембра 2017.
Прикажи све

Одлични резултати прокупачких установа културе


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

dom%20ng(1)

Већница за културу Општине Прокупље Милица Ерић организовала је традиционалан новогодишњи пријем за директоре прокупачких установа културе.

Она је овом приликом свим посленицима културе, али и свима онима којима је култура у срцу и који су током целе године на директaн и индиректан начин доприносили њеном развоју и заузимању значајног места у животу нашег града, честитала наступајућу 2018. годину са жељом да их прати здравље, породична срећа и успех у раду. Такође је новогодишњу честитку упутила и свим грађанима наше општине.

– Ова година је била у знаку штедње, али смо сви заједно озбиљним и преданим радом успели да се уклопимо у финансијски програм и реализујемо бројне манифестације које су од велике важности за сваку установу културе понаособ, али и за сам наш град. Заједно са вама сам била и када је било тешко, али и када сте се радовали оствареним и успешно реализованим пројектима и програмима у којима су уживали и наши суграђани. Међу вама се развила веома лепа сарадња и тимски рад који увек треба да негујете, јер се показало да он даје одличне резултате. Тако треба да наставите и у Новој 2018. години, рекла је Ерић.

Она је додала да су ове године све установе културе добиле значајна средстава од Министарства културе и информисања која су искористиле за унапређење услова рада.

Историјски архив "Топлице" је добио 1.080.000 динара за постављање нових полица и увођење грејања. Планови за Народни музеј Топлице се остварују. Ова установа културе добила је 5.629.000, од којих је већи део намењен за реконструкцију фасаде и дела крова.  Значајним средствима може да се похвали и прокупачка Библиотека. Она је 829.000 динара које је добила од ресорног министарства, употребила за набавку опреме, организовање програмских манифестација. Ове године књижни фонд је богатији него икада, Библиотека је за своје читаоце набавила 4.500 књига, и тиме по први пут, после много година остварила библиотечке стандарде у набавци књига.

Културно-образовни центар је остварио позитивне помаке у свом раду. Повећали су број уписаних кандидата за преквалификацију и обуку за различита занимања. Успешно су реализовали велики број културних и образовних манифестација.  Набавили су опрему која им је била најнеопходнија за рад, санирали су и адаптирали зграду и то све сопственим средствима.

Као најбољи резултат инвестиционог улагања у објекте културе Општине Прокупље издвојен је Дом културе.

– У односу на раније године, запослени у Дому културе сада могу да се похвале одличним условима за рад у комплетно опремљеној новој згради. За набавку нове опреме уложено је 1.087.210 динара. Ова установа може да се похвали да је од Министарства културе добила 676.000 динара за организовање манифестације „Федес", обележавање 100 година Топличког устанка, као и за културни програм намењен деци. Од Министарства правде, Дом културе је добио још 1.286.000 динара за набавку опреме. Настављени су радови и на свеобухватном уређењу платоа, подвукла је већница.

Треба нагласити и то да су све прокупачке установе културе ову годину веома успешно завршиле што потврђује и податак да је Народни музеј Топлице имао 160 манифестација и око 18.000 посетилаца, Дом културе 150 догађаја и 16.000 посетилаца, док је Библиотека имала 1.800 посетилаца на различитим књижевним догађајима.  

 

    

 

 

Величина слова: