Najbogatiji knjižni fond do sada
27. decembra 2017.
Poklonili deci novogodišnje paketiće
29. decembra 2017.
Prikaži sve

Odlični rezultati prokupačkih ustanova kulture


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

dom%20ng(1)

Većnica za kulturu Opštine Prokuplje Milica Erić organizovala je tradicionalan novogodišnji prijem za direktore prokupačkih ustanova kulture.

Ona je ovom prilikom svim poslenicima kulture, ali i svima onima kojima je kultura u srcu i koji su tokom cele godine na direktan i indirektan način doprinosili njenom razvoju i zauzimanju značajnog mesta u životu našeg grada, čestitala nastupajuću 2018. godinu sa željom da ih prati zdravlje, porodična sreća i uspeh u radu. Takođe je novogodišnju čestitku uputila i svim građanima naše opštine.

– Ova godina je bila u znaku štednje, ali smo svi zajedno ozbiljnim i predanim radom uspeli da se uklopimo u finansijski program i realizujemo brojne manifestacije koje su od velike važnosti za svaku ustanovu kulture ponaosob, ali i za sam naš grad. Zajedno sa vama sam bila i kada je bilo teško, ali i kada ste se radovali ostvarenim i uspešno realizovanim projektima i programima u kojima su uživali i naši sugrađani. Među vama se razvila veoma lepa saradnja i timski rad koji uvek treba da negujete, jer se pokazalo da on daje odlične rezultate. Tako treba da nastavite i u Novoj 2018. godini, rekla je Erić.

Ona je dodala da su ove godine sve ustanove kulture dobile značajna sredstava od Ministarstva kulture i informisanja koja su iskoristile za unapređenje uslova rada.

Istorijski arhiv "Toplice" je dobio 1.080.000 dinara za postavljanje novih polica i uvođenje grejanja. Planovi za Narodni muzej Toplice se ostvaruju. Ova ustanova kulture dobila je 5.629.000, od kojih je veći deo namenjen za rekonstrukciju fasade i dela krova.  Značajnim sredstvima može da se pohvali i prokupačka Biblioteka. Ona je 829.000 dinara koje je dobila od resornog ministarstva, upotrebila za nabavku opreme, organizovanje programskih manifestacija. Ove godine knjižni fond je bogatiji nego ikada, Biblioteka je za svoje čitaoce nabavila 4.500 knjiga, i time po prvi put, posle mnogo godina ostvarila bibliotečke standarde u nabavci knjiga.

Kulturno-obrazovni centar je ostvario pozitivne pomake u svom radu. Povećali su broj upisanih kandidata za prekvalifikaciju i obuku za različita zanimanja. Uspešno su realizovali veliki broj kulturnih i obrazovnih manifestacija.  Nabavili su opremu koja im je bila najneophodnija za rad, sanirali su i adaptirali zgradu i to sve sopstvenim sredstvima.

Kao najbolji rezultat investicionog ulaganja u objekte kulture Opštine Prokuplje izdvojen je Dom kulture.

– U odnosu na ranije godine, zaposleni u Domu kulture sada mogu da se pohvale odličnim uslovima za rad u kompletno opremljenoj novoj zgradi. Za nabavku nove opreme uloženo je 1.087.210 dinara. Ova ustanova može da se pohvali da je od Ministarstva kulture dobila 676.000 dinara za organizovanje manifestacije „Fedes", obeležavanje 100 godina Topličkog ustanka, kao i za kulturni program namenjen deci. Od Ministarstva pravde, Dom kulture je dobio još 1.286.000 dinara za nabavku opreme. Nastavljeni su radovi i na sveobuhvatnom uređenju platoa, podvukla je većnica.

Treba naglasiti i to da su sve prokupačke ustanove kulture ovu godinu veoma uspešno završile što potvrđuje i podatak da je Narodni muzej Toplice imao 160 manifestacija i oko 18.000 posetilaca, Dom kulture 150 događaja i 16.000 posetilaca, dok je Biblioteka imala 1.800 posetilaca na različitim književnim događajima.  

 

    

 

 

Veličina slova: