Topličanin superligaš
22. aprila 2013.
Međunarodna nedelja bezbednosti u saobraćaju
24. aprila 2013.
Prikaži sve

Održana 13. sednica Opštinskog veća


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

            Većnici Opštine Prokuplje usvojili su Predlog Odluke o osnivanju Javnog preduzeća za urbanizam i uređenje Opštine Prokuplje.

– Svesni činjenice i odgovornosti koja je pred nama,a imajući u vidu da je Direkcija za izgradnju,urbanizam i stambene poslove već duže vreme u blokadi i da lokalna samouprava,kao osnivač ovog preduzeća nije u mogućnosti da sklapa ugovore sa izvođačima radova,ocenili smo da je u narednom periodu neophodno prevazilaženje tih problema i iz tog smo razloga doneli odluku o formiranju novog javnog preduzeća,rekao je predsednik Opštine Prokuplje dr Ljubiša Đurković.

On je takođe naglasio da će radnike Direkcije preuzeti novoformirano preduzeće i da u suštini neće doći do povećanja broja zaposlenih,osim ako ne bude potrebe za pojedinim novim kadrovskim rešenjima.

– Stvorićemo mogućnost da novo preduzeće funkcioniše na zdravim osnovama i da bude oslonac za naše buduće investicione planove,istakao je Đurković.

Veće je razmatralo i statute javnih preduzeća,koji su usaglašeni sa novim Zakonom o javnim preduzećima. Usvojen je i Finansijski izveštaj Doma kulture za 2012. godinu,kao i Izveštaj o radu Stručne službe mesnih zajednica za prošlu godinu.

Većnici su upoznati sa stanjem o pripremljenosti sistema protivgradne zaštite i zaključeno je da je neophodna rekonstrukcija pojedinih stanica i veća opremljenost raketama.

Na sednici je donet Zaključak o potpisivanju sporazuma sa Elektrodistribucijom o reprogramu duga za uličnu rasvetu u ukupnom iznosu od 30 miliona dinara. Takođe je usvojen predlog o smanjenju trajanja ulične rasvete u seoskim sredinama radi uštede električne energije,a predloženo vreme je od 20-01 čas.

DSC_3798

 

Veličina slova: