Почела дечија недеља
7. октобра 2013.
Обележен 9. октобар
9. октобра 2013.
Прикажи све

Одржана 13. седница СО Прокупље


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

На првом јесењем заседању прокупачке Скупштине констатован је престанак мандата одборника Горана Мрдаковића и Драгана Динића,на основу Решења Агенције за борбу против корупције,док је Дејан Миловановић поднео оставку на одборнички мандат.

Скупштинска већина подржала је Предлог Одлуке о спровођењу јавног конкурса за именовање директора јавних предузећа чији је оснивач Скупштина општине Прокупље,као и разрешења и именовања в.д. директора Дома културе,Туристичко спортског центра,ЈКП "Чистоћа",Дирекције за изградњу,урбанизам и стамбено-комуналне послове и Јавног предузећа за урбанизам и уређење Општине Прокупље.

Такође су усвојени предлози за именовање чланова школских одбора основних школа "Свети Сава","Милић Ракић Мирко",за образовање одраслих,средње Пољопривредне школе и Гимназије.

На данашњој седници усвојене су углавном одлуке које је било неопходно усвојити по законској процедури,како не би дошло до застоја у раду јавних предузећа и установа до реализације јавних конкурса. Предстоје нам важне одлуке на наредним заседањима. Једна од њих биће ребаланс буџета,а надамо се да ће стићи извештај од државне ревизије,на основу кога ћемо отворити расправу о свему ономе што је било у претходном периоду,а није било по закону. Ова извршна власт упоредо са ребалансом ради и пројекцију буџета за наредну годину,како се не би поновила стара пракса привременог финансирања,рекао је председник СО Прокупље Радослав Михајловић и додао да је и прошле године актуелна владајућа већина буџет донела на време.

На седници СО Прокупље усвојен је и План детаљне регулације неформалног ромског насеља "Мала Губа".

DSC_8416

 

Величина слова: