Изложба слика Боже Илића
10. децембра 2013.
Додељена признања најбољим спортистима
25. децембра 2013.
Прикажи све

Одржана 28. седница Општинског већа


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

 

На дневном реду седнице Општинског већа нашло се преко четрдесет тачака које су већници разматрали и упутили Скупштини на усвајање.

Након усвајања Извештаја о извршењу буџета за првих шест и девет месеци 2013. године већници су разматрали нацрт Одлуке о буџету Општине Прокупље за 2014. који је израђен после јавне расправе,током које су разматране реалне могућности и потребе свих буџетских корисника.

Укупна средства у буџету за 2014. годину износе 1.435.247.784 динара. Планиране су максималне уштеде и смањење субвенција за 30% у односу на протеклу годину.

У наставку седнице разматране су одлуке о локалним комуналним таксама,административним таксама и накнадама за земљиште и услуге које су увећане за 2,5%,због раста цена на мало.

DSC_2499

Већници су подржали и измене Статута Народног музеја Топлице,Историјског архива Топлице,као и Предлог за измену и допуну Пословника Скупштине општине Прокупље. Усвојен је и Нацрт Акционог плана за побољшање положаја жена и унапређење родне равноправности у општини Прокупље 2014-2017. године.

Планови и програми рада јавних предузећа и установа за наредну годину,који су усаглашени са новим буџетом,Веће је подржало и упутило на разматрање одборницима,који ће заседати почетком наредне недеље.

У оквиру Извештаја о раду школа и предшколске установе,већници су разматрали и проблем организовања сменског рада основних школа. Донет је закључак да се директорима основних школа наложи да организују рад школа на најрационалнији начин,што значи да ће прокупачке основне школе после зимског распуста вратити првобитни распоред смена.

Такође,закључено је да се,због сумње у веродостојност чињеница о раду Предшколске установе „Невен“,наведених у Извештају о раду школа и предшколске установе за 2012/2013. годину и припремљености школа и предшколске установе за 2013/2014. годину,формира комисија која ће преиспитати тачност података из Извештаја.

С обзиром да 31.12.2013. године истиче уговор о раду за 60 радника Општинске управе,начелник Иван Ракочевић упутио је већницима предлог за решавање статуса ових радника и у вези с тим донет је закључак да се за одређени број радника,у складу са законом,распише конкурс за рад на одређено време.

 

DSC_2503

Величина слова: