Zbog kvara prekid u vodosnabdevanju
24. novembra 2016.
Audicija za nove „Sanjalice“
28. novembra 2016.
Prikaži sve

Održana 5. sednica SO Prokuplje


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

skupstina%2025_11_%201

Na dnevnom redu pete sednice SO Prokuplje razmatrano je preko dvadeset tačaka,  u okviru kojih su usvojene predložene odluke,doneta nova rešenja,a odbornici su imali priliku i da se upoznaju sa pripremljenim informacijama i da iznesu svoje sugestije i predloge.

-Najznačajnije tačke koje smo usvojili odnose se na izmenu osnivačkih akta JP „Direkcije za  izgradnju,urbanizam i stambene poslove opštine Prokuplje i JP za urbanizam i urđenje opštine Prokuplje. Usvojen je i devetomesečni Izveštaj o izvršenju budžeta,što je bila naša zakonska obaveza . Izuztno sam zadovoljan radom današnjeg zasedanja,usvajanju današnjih odluka prethodile su veoma konstruktivne diskusije svih odbornika. Ovom prilikom  zahvaljujem se i odbornicima opozicije i vladajuće koalicije na vrlo korektnom učešću i odnosu na proteklom zasedanju,izjavio je predsednik SO Prokuplje,Dejan Lazić.

skupstina%2025_11_%202

Usvajanjem Odluke o izmeni Osnivačkog akta Direkcje za izgradnju,urbanizam i stambene poslove,kao i JP za urbanizam i uređenje opštine Prokuplje,ova javna preduzeća prestaju da budu indirektni korisnici budžeta,već će nastaviti da   postoje pod tržišnim uslovima.

 Jedna od važnijih odluka koju su odbornici podržali je i Predlog Odluke Vladi Republike Srbije o prenosu prava  javne svojine Republike Srbije neposrednom pogodbom,bez naknade u javnu svojinu opštine Prokuplje. Radi se o parcelama koje su namenjene za formiranje Privredne zone,a koje bi Opština Prokuplje ponudila investitorima za otvaranje novih preduzeća.

skup%5Btina%2025_11_3(1) skupstina%2025_11_%204

Odbornici su podržali i predlog odluke da se za potrebe Policijske uprave Prokuplje nabave dva terenska vozila,što je Savet za bezbednost predvideo kao prioritet,razmatrajući  ovaj zahtev. Radi se o namenskim sredstvima koja su iz fonda od prekršajnih kazni opredeljena za unapređenje rada saobraćajne policije u Prokuplju.

 U 2017. godini poreski obveznici na teritoriji opštine Prokuplje plaćaće manji porez na imovinu u proseku za 25%,odlučili su odbornici na današnjem zasedanju.

Na osnovu devetomesečnog Izveštaja o izvršenju budžeta,koji je Skupština usvojila,ostvaren je višak u budžetu u iznosu od oko 82 miliona dinara.

 Usvojeni su i predlozi rešenja o imenovanju školskih odbora,kao i članova upravnih  i nadzornih odbora.

Na petom skupštinskom zasedanju odbornici su upoznati sa  informacijom o pripremljenosti škola i predškolske ustanove na teritoriji opštine Prokuplje,kao i sa informacijom o obavljenoj jesenjoj setvi. 

 

Veličina slova: