Прокупчанин Марко Вулић првак у пливању
17. октобра 2013.
Одржана 24. седница Општинског већа
22. октобра 2013.
Прикажи све

Одржана дебата о енергетској ефикасности


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

У организацији Општине Прокупље одржана је јавна дебата под називомЕнергетска ефикасност у зградарству“, којој су присуствовали представници Министарства урбанизма и грађевинарства Републике Србије,немачке организације за међународну сарадњу ГИЗ, РРА Југ и локалне самоуправе.
Дебата је одржана у оквиру реализације пројекта Енергетска ефикасност у зградарству“, који се реализује у 30 градова и општина у Србији.
Еминентни стручњаци из ове области говорили су о везаности издавања енергетских пасоша, који садрже израчунате вредности потрошње енергије у оквиру одређене категорије зграде и препоруку за повећање енергетске ефикасности,односно за уштеду енергије,која приликом грејања,према њиховим речима, износи чак 50 одсто.
Ако бих поредио све градове у Србији, рекао бих да ту постоји једна уједначеност у енергетској неефикасности,рекао је координатор овог пројекта за 10 градова јужне Србије Горан Вучковић.
Он је објаснио да се енергија у загревању станова расипа па држава само на загревању годишње изгуби око два милиона евра.
– Уштеда на спречавању да се енергија расипа значила би  уштеду од читаве једне нове електране,казао је Вучковић.

 

Величина слова: