Većnici obišli radove u Berilju
24. decembra 2015.
Izabrani najbolji sportisti
29. decembra 2015.
Prikaži sve

Održana Godišnja skupština pčelara


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

pcelica

Udruženje pčelara Jastrebac iz Prokuplja održalo je Godišnju skupštinu na kojoj je razmatran Izveštaj o radu u ovoj godini.

Predsednik Udruženja Ivan Đorđević rekao je da je ova godina bila radna i da su ostvareni i određeni rezultate.

– Zahvaljujući projektima od strane lokalne samouprave dobili smo 200 hiljada dinara. Ova sredstva upotrebljena su za kupovinu lekova,izgradnju pčelinjaka i kupovinu neophodnog materijala i alata za rad,izjavio je on i dodao da  je očigledno da je rukovodstvo Opštine prepoznalo njihov rad i dalo podstrek da još više rade na razvoju pčelarstva u prokupačkoj opštini.

Na sednici je istaknuto i da je Udruženje,koje je formirano pre dve godine,imalo izuzetno dobru saradnju sa Savezom pčelarskih organizacija Srbije i savetodavcima iz Poljoprivredno stručne službe Prokuplja Snežanom Jović i Duškom Petrović.

U poslednje vreme interesovanje mladih da se bave pčelarstvom je poraslo,tako da to daje nadu da će u budućnosti Prokuplje i njegova okolina biti prepoznatljivo,osim po nadaleko čuvenoj oblačinskoj višnji i po kvalitetnim raznim vrstama meda i drugim pčelinjim proizvodima.

Učešće na savetovanjima,stručnim predavanjima,seminarima i izložbama bila su posećena i od strane pčelara,rečeno je na Skupštini.

– U narednom periodu nameravamo da putem projekata konkurišemo i kod drugih institucija za dodelu sredstava kako bismo još više i kvalitetnije unapredili svoj rad,rekao je Đorđević i dodao da oni već u februaru naredne godine planiraju odlazak na sajam meda koji će se održati u Beogradu.

Na Skupštini su primljeni i novi članovi. Trenutno Udruženje ima 60,mahom mladih pčelara. Jedan od njih je i Mlađan Arizanović iz sela Bajčince kod Prokuplja. Ovaj mladi dvadesetsedmogodišnji pčelar ima 280 košnica.

– Ove godine proizveli smo oko 8.000 kilograma različitih vrsta meda. Članovi moje porodice pčelarstvom se  bave već 16 godina. Dobro je što se sve više mladih bavi pčelarstvom i što na jedan organizovan način nastoje da ostvare svoje enonomske interese,rekao je Arizanović i dodao da zahvaljujući Udruženju unapređuju svoj rad.

 Na Skupštini je usvojen i finansijski Izveštaj za ovu i Plan rada za narednu godinu.  

pcelica1

Veličina slova: