Премијер Александар Вучић у Прокупљу
15. априла 2016.
Пријаве за бање до 28.априла
19. априла 2016.
Прикажи све

Одржана последње скупштинско заседање


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

 Актуелан сазив  Скупштине Општине Прокупље одржао је последњу седницу,уочи предстојећих избора,који ће се одржати 24. априла 2016. године.

 skup%5Btina118_4 skupstina%202%2018_4_(3)

-И поред тога што је ово последње скупштинско заседање,донели смо неке веома важне одлуке за грађане општине Прокупље.  На првом месту је Одлука о изради претходне студије оправданости са Генералним пројектом водоснабдевања приградских села,Ђуревац,  Нова Божурна,Ново Село,  Бабин Поток,Горња и Доња Стражава и Бериље.  Ова насеља немају довољне количине здраве пијаће воде,зато смо и донели ову одлуку како би у  наредном периоду радили на обезбеђивању здраве,пијаће воде  на целој територији општине Прокупље.,рекао је председник Општине Прокупље Мирољуб Пауновић.

Према његовим речима,Одлука о географском информационом систему такође је једна од значајних коју су одборници подржали.

skup%5Btina3%2018_4 skupstina4%2018_4_

-Урадили смо   Пројекат географског информационог система  за општину Прокупље ,  да  би  у сваком моменту,приликом извођења инфраструктурних радова ,тачно знали где се налази  одређена инсталација. Овај пројекат,чија вредност износи 80.000 еура,финансира  Европски ПРОГРЕС ,док  Општина Прокупље учествује са само 10% средстава,истакао је председник Пауновић.

Он је такође додао да је Одлука о наставку изградње Градске зелене пијаце,питање које занима грађане Прокупље,јер постојеће пијаце у граду немају адекватне услове за рад,недостају неопходне ветеринарске  и санитарне сагласности.

Због свих наведених разлога приступили смо доношењу ове одлуке,која ће омогућити наставак изградње Градске зелене пијаце на новој локацији која је дефинисана још деведесетих година прошлог века,како  би грађани добили савремену,условну пијацу,изграђену по свим неопходним стандардима,изјавио је председник Пауновић. 

На последњем скупштинском заседању усвојени су Извештаји Центра за социјални рад и ЈП Дирекције за изградњу,урбанизам и стамбене послове општине Прокупље.

  

Одборници су имали прилику да се детаљно упознају са стањем водоснабдевања општине Прокупље,које  им је презентовао  директор ЈКП „Хамеум“,Александар Симоновић.

Према његовим речима,санирањем кварова на водосистему дошло се до уштеде од око 60 литара воде у секунди. У протеклом периоду извршено је неколико интервенција на дистрибутивном систему,чиме су санирани значајни кварови и укинути губици воде,што је одмах дало позитивне ефекте на рад водосистема.

 

Величина слова: