Спортски викенд
26. октобра 2015.
„Бандит или песник“ представљен у Београду
28. октобра 2015.
Прикажи све

Одржана празнична литургија


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

hram%20svete%20petke1

 У храму Света Петка који се налази у селу Прекопуце одржана је празнична литургија,коју је одржао протојереј ставрофор Младен Симић. Ова црква,која се реновира,саграђена је 1937.године.

Председник Црквеног одбора Драгољуб Вељковић рекао је да је реновирање почело пре неколико месеци.

– Током августа ове године почели су радови на реновирању цркве. Захваљујући многобројним донаторима из земље и иностранства,као и средствима месне заједнице прикупљено је близу 600.000 динара намељених за реновирање. До сада је урађена  спољашња фасада,промењена кровна конструкција на звонику,  уграђено 200 квадратних метара новог лима,постављена нова улазна врата и обављени многи радови на помоћној згради,изјавио је Вељковић и додао су велики допринос и ангажовање у пословима дали многи мештани села.

hram%20svete%20petke

Према његовим речима планирано је да сви радови буду завршени до краја октобра наредне године.

Протојереј саврофор Младен Симић наглашава да је добро што је народ одлучио да обнови овај свети дом  и којем ће моћи да се моли богу.

– Надам се да ће овај Свети храм бити место где ће се народ окупљати у великом броју и молити богу за добробит своје породице и свог народа,рекао је он и упутио велику  захвалност свим људима добре воље и донаторима који су омогућили да се реновира црква Света Петка.

Величина слова: