Sportski vikend
26. oktobra 2015.
„Bandit ili pesnik“ predstavljen u Beogradu
28. oktobra 2015.
Prikaži sve

Održana praznična liturgija


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

hram%20svete%20petke1

 U hramu Sveta Petka koji se nalazi u selu Prekopuce održana je praznična liturgija,koju je održao protojerej stavrofor Mladen Simić. Ova crkva,koja se renovira,sagrađena je 1937.godine.

Predsednik Crkvenog odbora Dragoljub Veljković rekao je da je renoviranje počelo pre nekoliko meseci.

– Tokom avgusta ove godine počeli su radovi na renoviranju crkve. Zahvaljujući mnogobrojnim donatorima iz zemlje i inostranstva,kao i sredstvima mesne zajednice prikupljeno je blizu 600.000 dinara nameljenih za renoviranje. Do sada je urađena  spoljašnja fasada,promenjena krovna konstrukcija na zvoniku,  ugrađeno 200 kvadratnih metara novog lima,postavljena nova ulazna vrata i obavljeni mnogi radovi na pomoćnoj zgradi,izjavio je Veljković i dodao su veliki doprinos i angažovanje u poslovima dali mnogi meštani sela.

hram%20svete%20petke

Prema njegovim rečima planirano je da svi radovi budu završeni do kraja oktobra naredne godine.

Protojerej savrofor Mladen Simić naglašava da je dobro što je narod odlučio da obnovi ovaj sveti dom  i kojem će moći da se moli bogu.

– Nadam se da će ovaj Sveti hram biti mesto gde će se narod okupljati u velikom broju i moliti bogu za dobrobit svoje porodice i svog naroda,rekao je on i uputio veliku  zahvalnost svim ljudima dobre volje i donatorima koji su omogućili da se renovira crkva Sveta Petka.

Veličina slova: