Споразум о оснивању Социјално-економског савета
18. јануара 2016.
Бесплатна правна помоћ за грађане
20. јануара 2016.
Прикажи све

Одржана презентација “Енергија из отпада”


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Prez%20energija%201 Prez%20energija%202

У организацији Топличког управног округа,Општине Прокупље и Уније привредника,предузетника и занатлија топличког региона одржана је презентација на тему Постројења за спаљивање комуналног отпада и производња електричне енергије”. Презентацији су присуствовали начелник Топличког управног округа др Небојша Вукадиновић,председник Општине Прокупље Мирољуб Пауновић са сарадницима,председник Уније привредника,предузетника и занатлија топличког региона Звонко Стојиљковић,представници локалних самоуправа,јавних комуналних предузећа и инспекцијских служби Блаца,Куршумлије,Житорађе и Прокупља.

Представници Агенције за регионални развој Републике Словачке Лубо Модрански и Јан Грамата говорили су о томе како и на који начин се најбоље може искористити комунални отпад.

– У последњих неколико година у замљама Европске уније комунални отпад се прерађује и делимично користи за производњу струје. На овај начин решени су многи проблеми,као што су заштита животне средине,отворена су нова радна места,сачувани природни ресурси,итд,изјавио је Лубо Модрански и истакао да је добро да се локалне самоуправе у Србији упознају са пројектом Енергија из отпада”.

У свом излагању он је нагласио да су развијене земље Европе овим пројектом делимично решиле проблеме у вези одлагања и складиштења комуналног отпада.

– Добро је што представници локалних самоуправа могу да присуствују оваквим презентацијама како би се упознали како и на који начин су земље ЕУ решиле проблеме везане за комунални отпад,изјавили су Вукадиновић и Пауновић и додали да овакве презентације треба организовати и у наредном периоду.

Председник Уније привредника,послодаваца и занатлија топличког региона Звонко Стојиљковић напоменуо је да ће представници Републике Словачке 8. и 9. фебруара у Прокупљу организовати презентацију на тему Израда пројеката за доделу претприступних средстава ЕУ”.     

Величина слова: