Sporazum o osnivanju Socijalno-ekonomskog saveta
18. januara 2016.
Besplatna pravna pomoć za građane
20. januara 2016.
Prikaži sve

Održana prezentacija “Energija iz otpada”


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Prez%20energija%201 Prez%20energija%202

U organizaciji Topličkog upravnog okruga,Opštine Prokuplje i Unije privrednika,preduzetnika i zanatlija topličkog regiona održana je prezentacija na temu Postrojenja za spaljivanje komunalnog otpada i proizvodnja električne energije”. Prezentaciji su prisustvovali načelnik Topličkog upravnog okruga dr Nebojša Vukadinović,predsednik Opštine Prokuplje Miroljub Paunović sa saradnicima,predsednik Unije privrednika,preduzetnika i zanatlija topličkog regiona Zvonko Stojiljković,predstavnici lokalnih samouprava,javnih komunalnih preduzeća i inspekcijskih službi Blaca,Kuršumlije,Žitorađe i Prokuplja.

Predstavnici Agencije za regionalni razvoj Republike Slovačke Lubo Modranski i Jan Gramata govorili su o tome kako i na koji način se najbolje može iskoristiti komunalni otpad.

– U poslednjih nekoliko godina u zamljama Evropske unije komunalni otpad se prerađuje i delimično koristi za proizvodnju struje. Na ovaj način rešeni su mnogi problemi,kao što su zaštita životne sredine,otvorena su nova radna mesta,sačuvani prirodni resursi,itd,izjavio je Lubo Modranski i istakao da je dobro da se lokalne samouprave u Srbiji upoznaju sa projektom Energija iz otpada”.

U svom izlaganju on je naglasio da su razvijene zemlje Evrope ovim projektom delimično rešile probleme u vezi odlaganja i skladištenja komunalnog otpada.

– Dobro je što predstavnici lokalnih samouprava mogu da prisustvuju ovakvim prezentacijama kako bi se upoznali kako i na koji način su zemlje EU rešile probleme vezane za komunalni otpad,izjavili su Vukadinović i Paunović i dodali da ovakve prezentacije treba organizovati i u narednom periodu.

Predsednik Unije privrednika,poslodavaca i zanatlija topličkog regiona Zvonko Stojiljković napomenuo je da će predstavnici Republike Slovačke 8. i 9. februara u Prokuplju organizovati prezentaciju na temu Izrada projekata za dodelu pretpristupnih sredstava EU”.     

Veličina slova: