Пријем за добровољце
19. маја 2014.
Ново општинско руководство
30. маја 2014.
Прикажи све

Одржана седница Општинског већа


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Општинско веће разматрало је Нацрт Одлуке о завршном рачуну буџета за 2013. годину. Према речима руководиоца Одељења за привреду и финансије Миле Глушац,приходи у прошлогодишњем буџету су мањи од планираних и износе 75,30%.

Већници су подржали предлоге за именовање чланова мобилног тима за инклузију Рома,као и чланове Организационог одбора за прославу славе Прокупља. Одељење за привреду и финансије упутило је већницима предлог за повећање апропријација у буџету Народном музеју Топлице и Библиотеци „Раде Драинац“ за реализацију пројеката. Око десетак тачака дневног реда односило се на одобравање средстава из буџетских резерви,од којих је већи део одложен за наредну седницу,како би се припремила неопходна документација.

DSC_1858

У оквиру информације о припремљености система одбране од града,истакнуто је да су противградне станице у лошем стању. Закључак је да је неопходно формирати тим који ће обићи терен и утврдити шта је потребно за њихову санацију,а све у циљу безбедности људи који раде на противградним станицама.

Веће је упознато и са стањем на локалним путевима после елементарних непогода. Процењено је да су временске непогоде начиниле велику штету путевима и да је потребно око 20 милиона динара за њихову санацију.

Из средстава која су намењена за санацију штете ургентно је одобрено 500 хиљада динара Туристичко спортском центру за поправку градског базена и 500 хиљада динара „Водоводу“ за поправку пумпних станица.

Због тродневне жалости у Србији Веће је одлучило да се овогодишњи вашар у Прокупљу 22. маја одржи без музике,а комунална инспекција Општине Прокупље биће максимално ангажована како би се испоштовала та одлука.

DSC_1852

Величина слова: