Музеј оформио Клуб пријатеља
4. септембра 2015.
Посао за 15 лица са евиденције незапослених
8. септембра 2015.
Прикажи све

Одржана седница Општинског већа


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

OV%201

На седници Општинског већа разматран је предлог Одлуке о изменама и допунама Одлуке о промени оснивачког акта ЈКП „HAMMEUM“,Нацрт одлуке о оснивању Локалног савета за здравље,као и предлог Одлуке о значајним датумима које обележава Општина Прокупље. 

Усвојен је Извештај о извршењу буџета за првих шест месеци,који садржи реализацију укупних прихода и расхода,што за перод од 1.1 – 30.6.2015. године износи 36,6% у односу на планиране приходе и расходе.

У оквиру разматрања Програма пословања ЈП за урбанизам и уређење Општине Прокупље,директор овог предузећа Новица Радосављевић је рекао да се тренутно раде предрачуни за реконструкцију санитарних чворова у школама,као и за  асфалтирање градских улица.

У наставку седнице разматран је Правилник о изменама и допунама Правилника о унутрашњој организацији и систематизацији радних места у Општинској управи,као и Правилник о платама запослених у Општинској управи.

Већници су подржали предлог Одељења за привреду и финансије који се односи на повећање апропријација за реализацију пројеката у области културних делатности деце и омладине,као и предлог за формирање радне групе за јавно и приватно   партнерство  у оквиру Европског ПРОГРЕСА.

Разматрана је информација о овогодишњем роду и берби вишње и о извршеној  жетви и вршидби на територији општине Прокупље. На седници је истакнуто да ће локална самоуправа учинити напоре у сузбијању штеточине жилогриз,која је ове године скоро преполовила род вишње у Топлици.

Предлози  одлука које су разматране на данашњој седници,а које су већници подржали,наћи ће се на првом јесењем заседању локалне Скупштине. 

OV%202 OV%203

Величина слова: