Muzej oformio Klub prijatelja
4. septembra 2015.
Posao za 15 lica sa evidencije nezaposlenih
8. septembra 2015.
Prikaži sve

Održana sednica Opštinskog veća


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

OV%201

Na sednici Opštinskog veća razmatran je predlog Odluke o izmenama i dopunama Odluke o promeni osnivačkog akta JKP „HAMMEUM“,Nacrt odluke o osnivanju Lokalnog saveta za zdravlje,kao i predlog Odluke o značajnim datumima koje obeležava Opština Prokuplje. 

Usvojen je Izveštaj o izvršenju budžeta za prvih šest meseci,koji sadrži realizaciju ukupnih prihoda i rashoda,što za perod od 1.1 – 30.6.2015. godine iznosi 36,6% u odnosu na planirane prihode i rashode.

U okviru razmatranja Programa poslovanja JP za urbanizam i uređenje Opštine Prokuplje,direktor ovog preduzeća Novica Radosavljević je rekao da se trenutno rade predračuni za rekonstrukciju sanitarnih čvorova u školama,kao i za  asfaltiranje gradskih ulica.

U nastavku sednice razmatran je Pravilnik o izmenama i dopunama Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mesta u Opštinskoj upravi,kao i Pravilnik o platama zaposlenih u Opštinskoj upravi.

Većnici su podržali predlog Odeljenja za privredu i finansije koji se odnosi na povećanje aproprijacija za realizaciju projekata u oblasti kulturnih delatnosti dece i omladine,kao i predlog za formiranje radne grupe za javno i privatno   partnerstvo  u okviru Evropskog PROGRESA.

Razmatrana je informacija o ovogodišnjem rodu i berbi višnje i o izvršenoj  žetvi i vršidbi na teritoriji opštine Prokuplje. Na sednici je istaknuto da će lokalna samouprava učiniti napore u suzbijanju štetočine žilogriz,koja je ove godine skoro prepolovila rod višnje u Toplici.

Predlozi  odluka koje su razmatrane na današnjoj sednici,a koje su većnici podržali,naći će se na prvom jesenjem zasedanju lokalne Skupštine. 

OV%202 OV%203

Veličina slova: