У биоскопу Вече народног стваралаштва
23. априла 2015.
ФЕДЕС прославио седми рођендан
27. априла 2015.
Прикажи све

Одржана седница Општинског већа Прокупља


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Vece%20129 Vece%20128

На седници Општинског већа Општине Прокупље разматран је и усвојен Предлог Одлуке о мрежи предшколских установа на територији прокупачке општине,Предлог Одлуке о изменама и допунама Одлуке о оснивању Туристичко спортског центра,као и Предлог Одлуке о укидању Туристичке организације Општине Прокупље. Чланови Већа разматрали су и једногласно усвојили Одлуку о изменама и допунама Статута ЈКП „HAMMEUM“,као и одлуке надзорних одбора јавних комуналних предузећа „HAMMEUM“,„Чистоћа“,„Тржница“ и ЈП за заштиту и унапређење животне средине Општине Прокупље.

Већници су разматрали и усвојили Извештај о раду ЈП за заштиту и унапређење животне средине Општине Прокупље,као и Извештај о раду Фонда за финансирање талената у прошлој и План рада Фонда за ову годину. У Извештају о раду Фонда за финансирање талената Општине Прокупље,поред осталог се наводи да је за награде најбољим ученицима и студентима укупно додељено 1.425.000 динара.

На седници је разматрана и Одлука о измени и допуни Статута Радничког универзитета „Тихомир Станковић“. На основу ове измене установа добија нови назив Културно образовни центар „Топлица“.

Vece%20127 Vece%20126

О усвојеним предлозима одлука коначну реч даће одборници Скупштине општине Прокупље.

Чланови Општинског већа одобрили су додатна средства у износу од 227.384 динара из буџета ЈКП „HAMMEUM“ ради покривања трошкова током ангажовања за време поплава.

Успех рукометаша и рукометашица наградили су и већници доделом средстава овим клубовима. Мушком рукометном клубу „Топличанин“ одобрено је 300.000,а Женском рукометном клубу „Топличанин“ 150.000 динара.

Председник Општинског већа Мирољуб Пауновић упознао је чланове Већа о позиву за одлазак у братимљену општину Кочевје,у циљу унапређења привредно-економске,културне и друге сарадње са Општином Прокупље. Ову словеначку општину у времену од 3. до 6. маја посетиће председник Општине Прокупље Мирољуб Пауновић и чланови Општинског већа Милан Аранђеловић и Александар Симоновић.  

Vece%20125

Величина слова: