Шанса за средњошколце и професоре
23. фебруара 2017.
Свечана академија у част топличким устаницима
26. фебруара 2017.
Прикажи све

Одржана седница Скупштине општине Прокупље


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

 skupstina111

На данашњој седници Скупштине општине Прокупље усвојена је Одлука о прибављању грађевинског земљишта у јавну својину  општине Прокупље. Ради се о земљишту на којем се налазе артешки бунари из којих се пијаћом водом снабдева део града.  Како је овај објекат од   великог значаја за уредно водоснабдевање ,неопходно је да парцела на којој се он налази постане својина  општине Прокупље.

skup%5Btina33 skupstina222
Одборници су такође усвојили и предлог Одлуке  о прибављању градског грађевинског земљишта у јавну својину,на којем се налази колектор високе зоне „Ђуревачки пут2-Губа“. Усвајање ове одлуке је значајно како би се објекат који је својина општине Прокупље налазио на јавној својини.   
 
У наставку седнице  разматран је предлог Одлуке о организацији  Општинске управе Општине Прокупље,коју је одборницима образложио начелник Општинске управе, Никола Копривица. Према његовим речима, разлог за доношење нове одлуке је неопходност измене постојеће организације Општинске управе,чиме би се постигла максимална ефикасност у обављању послова из делокруга управе. Такође,другачији начин организације  Општинске управе неопходан је и због усклађивања са законом.
 
На данашњој седници  одборници су усвојили  програме пословања ЈКП „Хамеум“,ЈП за уређење општине Прокупље, Туристичко-спортске организације,Народне библиотеке, Дома културе, Народног музеја, Културно-образовног центра Топлица, Центра за социјални рад,Предшколске установе „Невен“,Историјског архива,Дома здравља, Бизнис инкубатор центра  и Општинског штаба за ванредне ситуације општине прокупље за 2017. Годину. Такође су усвојени  и програми субвенција  као и измене Статута појединих установа .
 
Скупштина је подржала предлог Општинског већа да се не прихвати захтев за повећање цена услуга  изношења смећа ,ко ји је упутила Компанија“ Porr Werner& Weber.  s
Величина слова: