Predsednik obišao radove na školi u Donjoj Toponici
21. marta 2016.
Obeležen Svetski dan poezije
23. marta 2016.
Prikaži sve

Održana sednica SO Prokuplje


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

sk%20441

Odbornici Skupštine Opštine Prokuplje usvojili su Odluku o izmenama i dopunama Odluke o maksimalnom broju zaposlenih na neodređeno vreme u sistemu lokalne samouprave,koji iznosi 802 radnika. Ovim izmenama i dopunama smanjuje se maksimalan broj zaposlenih ne neodređeno vreme u Opštinskoj upravi sa 176 na 175 radnika.

Usvojena je i jedna novina koja se odnosi na naknadu majkama za prvorođeno dete,kojom pravo na jednokratnu novčanu pomoć,umesto majke,može ostvariti otac  deteta ili staratelj uz priložen dokaz o sprečenosti majke da se neposredno brine o detetu.

Komentarišući rad današnjeg zasedanja,predsednik SO Prokuplje Radoslav Mihajlović je rekao da su odbornici doneli praktična rešenja,neophodna za funkcionisanje javnih preduzeća i ustanova u narednom periodu. U predviđenom zakonskom roku usvojeni su izveštaji,planovi i programi rada za ovu godinu.

-Ovo je jedna od završnih sednica ovog saziva,očekuje nas još jedno zasedanje,a potom će novi saziv zauzeti odborničke klupe i nastaviti da radi ono što smo mi započeli,rekao je Mihajlović .    

Na današnjem zasedanju  usvojene su izmene odluka o lokalnim komunalnim taksam,o mreži Osnovnih škola na teritoriji opštine Prokuplje i odluke o utvrđivanju doprinosa za uređivanje građevinskog zemljišta. Razmatran je i Predlog plana odbrane od poplava,kao i informacija o stanju ozimih useva na teritoriji opštine Prokuplje u 2016. godini.

sk%2044

Veličina slova: