Спортски викенд
17. октобра 2014.
Познати резултати рада на школској економији
21. октобра 2014.
Прикажи све

Одржана седница СО Прокупље


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

На данашњој седници Скупштине општине Прокупље највећу пажњу одборника привукао је експозе председника Општине,у коме је он изложио извештај о раду Општинског већа у периоду од 1. јуна до 1. октобра текуће године. Извештај,који су одборници данас усвојили,садржи активности чланова Већа са освртом на затечено стање и велике обавезе према повериоцима. Према његовим речима,целокупне обавезе Општине износе преко милијарду динара,што је на нивоу једногодишњег општинског буџета.

DSC_8578 DSC_8585

– То је огромна цифра и ми смо се још на почетку срели са великим проблемом како да измирујемо старе дугове и на време подмирујемо текуће обавезе,рекао је председник Општине Мирољуб Пауновић. Говорећи о првим потешкоћама на које су наишли,поменуо је искључење јавне расвете због заосталог дуга из претходног периода,због кога су морали врло брзо да обезбеде 10 милиона динара.

Пауновић је истакао да су затечени и недовршени објекти,као што су зграде Дома културе и обданишта у Прокупљу.

– Одмах смо предузели одређене мере да те објекте завршимо и ставимо у функцију. Такође,ангажовали смо се око изградње обилазнице која је вишедеценијски проблем,а која треба да буде део магистралног пута Ниш-Прокупље-Куршумлија-Приштина. За овај пројекат немачка Влада је већ обезбедила милијарду евра. Везано за извештај о раду Општинског већа могу да кажем да је урађен као једна целина,да је исцрпан и свеобухватан,јер представља рад сваког већника појединачно.

Извештај о раду Већа наишао је на различита мишљења опозиције,од похвала до примедби. Коментаришући неке од примедби,одборници су били јединствени у ставу да сви треба заједно да раде на побољшању услова живота грађана наше општине. 

Са скупштинске говорнице одборницима се обратио и помоћник председника Општине Миодраг Лакићевић и нагласио да су дуговања према корисницима буџета у законским границама.

DSC_8572 DSC_8569

– Суштина свих наших проблема је да су месечне обавезе по основу репрограма и дуговања 15 милиона,док просечни месечни прилив у буџету износи 80 милиона динара,истакао је Лакићевић и инсистирао на штедњи и рационализацији свих ресурса.

Одборници су на овој седници усвојили Одлуку о поступку отуђења и давања у закуп грађевинског земљишта у својини Општине Прокупље и Одлуку о прибављању и утврђивању намене катарске парцеле у Белољину,за коју је Влада Србије већ дала сагласност. Усвајање ових одлука значајно је за нашу Општину ради иностране инвестиције која је у фази преговора.

У наставку седнице усвојене су Измене Одлуке о ширењу мреже основних школа на територији општине Прокупље,уступању просторија Градске болнице за потребе амбуланте Дома здравља у Гарићу,као и измене чланова управних и школских одбора. Одборници су упознати и са информацијом о овогодишњем роду и откупу вишње и шљиве и обављеној жетви.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               

 

Величина слова: