Krstić nagrađen u Svojnovu
6. septembra 2016.
Kontrolisanom proizvodnjom povećava se prihod
8. septembra 2016.
Prikaži sve

Održana Skupština “Radan klastera”


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

 20160831_114207

Na Skupštini Radan klastera”,koja je nedavno održana u Prolom Banji,razmatran je i usvojen Izveštaj o dosadašnjem radu klastera i plan rada za naredni period.

Predstavnici pet opština koji obuhvataju područje Radan planine,a reč je o opštinama Prokuplje,Kuršumlija,Medveđa,Lebane i Bojnik,zaključili su da se na ovom prostoru mogu organizovati mnoge turističke manifestacije,kao što su Džipijada na Radanu,izrada projekta Geo parka koji bi obuhvatio objekte geodiverziteta i geonasleđa na području klastera i druge.

20160831_114630

Učešćem na sajmovima turizma i izradom zajedničkih brošura može se promovisati turistička ponuda ovog dela Srbije,rečeno je na Skupštini.

Predsednik Upravnog odbora klastera radanskog područja Dragan Simić predstavio je projekat o izgradnja puteva na Radan planini,koji bi povezivali područja Toplice i Jablanice sa drugim krajevima Srbije. Regionalnom povezivanju doprineće i izgradnja auto-puta Niš-Priština-Drač.

Za novog člana klastera izabran je Građevinsko-arhitektonski fakultet iz Niša zbog toga što stručni kadrovi ove visokoškolske ustanove mogu doprineti brojnim građevinskim i arhitektonskim projektima koji se planiraju na ovom području.

Na Skupštini je zaključeno da sve opštine članice klastera podjednako pruže finansijsku  podršku radu organizacije.

     

Veličina slova: