OBAVEŠTENJE
10. aprila 2013.
Sastanak meštana i funkcionera u Žitnom Potoku
12. aprila 2013.
Prikaži sve

Održana tribina u organizaciji Opštine Prokuplje


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Nikada ne probaj drogu

„Prevencija bolesti zavisnosti i zdravi modeli života“ tema je tribine koju je organizovala Opština Prokuplje za učenike osnovnih i srednjih škola,njihove roditelje i nastavnike.

DSCI0070

Prezentacija,čiji je cilj upoznavanje mladih sa opasnostima od bolesti zavisnosti,pre svega narkomanije,izvedena je iz tri dela,a u programu su učestvovali profesor Medicinskog fakulteta dr Jovan Marić,prvakinja Narodnog pozorišta Nada Blam i rok pevačica Snežana Mišković Viktorija.

Monodrama „Petar i Ana“ u izvođenju glumice Nade Blam,potresna je istinita priča o majci mladića koji je svoj život posvetio heroinu.

DSCI0069

– Drvo koje krivo raste ne može se ispraviti,reči su dr Marića,upućene mladima kao upozorenje da čuvaju svoje zdravlje dok su mladi i da ne ulaze u avanture koje bi im upropastile zdravlje i uništile ne samo njihov život,već i život njihove porodice.

Iz profesionalnog iskustva on je govorio o bolestima zavisnosti,o štetnosti nikotina,alkohola i droge i naveo njihovo višestruko štetno dejstvo na telo i psihu.

– Deco,uživajte u mladosti,bavite se sportom,oduprite se porocima,poručio je dr Marić mnogobrojnoj publici u sali prokupačkog Bioskopa.

Rok pevačica Viktorija,koja je pre dvadesetak godina iskusila sva zla narkomanije,ispričala je svoju životnu priču i način na koji je uspela da se izbori sa drogom.

Akcija „Prvencija bolesti zavisnosti i zdravi modeli života“ već više od godinu ipo dana se sprovodi po gradovima Srbije,Crne Gore i Republike Srpske i do sada je održano oko 170 prezentacija,koje će pomoći da mladi razumeju problem narkomanije,koji je podjednako prisutan kako u velikim gradovima,tako i u manjim sredinama.

DSCI0063

 

Veličina slova: