Састанак Oдбора за обележавање градске славе
17. јуна 2015.
Професорски дани пуни љубави према деци
19. јуна 2015.
Прикажи све

Олакшице за родитеље предшколаца


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Родитељи чија деца користе услуге Предшколске установе „Невен“ у Прокупљу,од 1. јула 2015. године оствариће право на регресирање трошкова боравка деце у овој васпитно-образовној установи.

Општинско веће Општине Прокупље је усвојило Правилник којим су утврђена права на регресирање свих трошкова и право на делимично регресирање трошкова боравка у предшколској установи.

Родитељи чија деца користе услуге предшколске установе,а која се налази у мрежи установа на територији општине Прокупље и испуњавају услове одређене Правилником,имају право на регресирање трошкова.

Право на регресирање свих трошкова има дете без родитељског старања,дете са сметњама у развоју,дете корисника права на материјално обезбеђење породице по прописима о социјалној заштити,треће и свако наредно дете у истој породици.

Право на регресирање дела трошкова боравка у предшколској установи остварују родитељи уколико имају више од једног детета уписаних у Предшколску установу „Невен“. За друго дете родитељи плаћају 50% од цене коју плаћају за прво дете,док за свако наредно дете из породице,трошкове боравка сноси локална самоуправа.

У Предшколској установи „Невен“ борави око три стотине деце,у току је обрада података,у циљу омогућавања свим родитељима да остваре право на регресирање трошкова боравка деце. Цена боравка деце у Прокупљу износи 170 динара по дану и 85 динара за дан када дете одсуствује из вртића.

Prokuplje%20Za%20z

Величина слова: