Prevencijom protiv nasilja u porodici
17. avgusta 2015.
Zamena uličnih sijalica na seoskom području
19. avgusta 2015.
Prikaži sve

Opremanje nove pumpne stanice


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

garic(1)

Radovi na izgradnji nove pumpne stanice u  naselju Garić odvijaju se nesmetano,tako da će stanovnici ovog prokupačkog naselja najkasnije za mesec dana dobiti vodu iz gradskog vodovoda.

Prema rečima tehničkog direktora JKP “Hameum“,Radmile Perić,završena je izgradnja potisnog cevovoda od pumpne stanice do rezeroara,trenutno se radi na opremanju pumpne stanice,što podrazumeva ugradnju pumpi sa pripadajućom elektroopremom.

-Ukoliko se radovi i nadalje budu odvijali po planu,predstoji uskoro priključenje sa postojeće vodovodne linije na novu pumpnu stanicu,što znači da će još 320 domaćinstava biti priključeno na gradski vodovod,izjavila je Perić.

Izgradnja nove pumpne stanice započela je krajem juna,a sredstva u iznosu od 10 miliona dinara obezbedila je Opština Prokuplje.

Inače,JKP“Hameum“,u okviru kojeg radi „Gradski vodovod“,omogućio je ovog leta građanima uredno i kvalitetno vodosnabdevanje. Zbog povećane potrošnje vode,u funkciji su trenutno sva tri vodosistema,„Bresnica“,Hisar“ i „Bumburek“,koja  obezbeđuju  protok od 165 litara vode u sekundi,što je dovoljno za sva seoska i gradska domaćinstva na teritoriji opštine Prokuplje.  

Veličina slova: