Након инспекцијских надзора запослено 186 радника
21. јануара 2016.
Велика пажња посвећена едукацији пољопривредника
25. јануара 2016.
Прикажи све

Опрез током предстојећег викенда


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Dr%20Miladinovic

У просторијама Дома здравља Прокупље одржана је конференција за штампу на којој се говорило о заштити болесника током ледених дана,који се очекују  предстојећег викенда. Директорка Дома здравља др Мирјана Миладиновић рекла је да су од стране Министарства здравља добили допис да путем јавних гласила обавесте становништво,а то се посебно односи на болесне особе,како да се понашају током ледених дана.

– Најаве метеоролога да ће током суботе и недеље температуре у ноћним и раним јутарњим сатима износити и до -15 и више степени један су од разлога зашто болесници треба да поведу више рачуна о свом здрављу. То се првенствено односни на хроничне болеснике,односно астматичаре и болеснике са кардиоваскуларним болестима,изјавила је она и додала да ови болесници,без преке потребе,не излазе ван из кућа и да се строго придржавају прописане терапије.

Директорка Миладиновић је упозорила да се због појаве поледице на тротоарима и улицама посебно старим лицима не препоручује излазак из куће.

– Због ниских температура особама које излазе напоље препоручује се адекватна одећа,односно да носе капу,шал,рукавице и топлу одећу,изјавила је др Миладиновић. 

Величина слова: