Nakon inspekcijskih nadzora zaposleno 186 radnika
21. januara 2016.
Velika pažnja posvećena edukaciji poljoprivrednika
25. januara 2016.
Prikaži sve

Oprez tokom predstojećeg vikenda


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Dr%20Miladinovic

U prostorijama Doma zdravlja Prokuplje održana je konferencija za štampu na kojoj se govorilo o zaštiti bolesnika tokom ledenih dana,koji se očekuju  predstojećeg vikenda. Direktorka Doma zdravlja dr Mirjana Miladinović rekla je da su od strane Ministarstva zdravlja dobili dopis da putem javnih glasila obaveste stanovništvo,a to se posebno odnosi na bolesne osobe,kako da se ponašaju tokom ledenih dana.

– Najave meteorologa da će tokom subote i nedelje temperature u noćnim i ranim jutarnjim satima iznositi i do -15 i više stepeni jedan su od razloga zašto bolesnici treba da povedu više računa o svom zdravlju. To se prvenstveno odnosni na hronične bolesnike,odnosno astmatičare i bolesnike sa kardiovaskularnim bolestima,izjavila je ona i dodala da ovi bolesnici,bez preke potrebe,ne izlaze van iz kuća i da se strogo pridržavaju propisane terapije.

Direktorka Miladinović je upozorila da se zbog pojave poledice na trotoarima i ulicama posebno starim licima ne preporučuje izlazak iz kuće.

– Zbog niskih temperatura osobama koje izlaze napolje preporučuje se adekvatna odeća,odnosno da nose kapu,šal,rukavice i toplu odeću,izjavila je dr Miladinović. 

Veličina slova: