Veliki odziv građana za čišćenje snega
5. januara 2016.
Preventivno delovanje inspektora na terenu
11. januara 2016.
Prikaži sve

Opština i Crveni krst za bolji život građana


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

socijalna%20davanja1  socijalna%20davanja2   

U Izveštaju o radu Opštinske organizacije Crvenog krsta Prokuplje za prošlu godinu,pored ostalog se navodi da je u sklopu rada Narodne kuhinje podeljeno više od 97.000 obroka. Lokalna samouprava obezbedila je sredstva za spremanje 22.000 obroka,dok je Crveni krst raznim donacijama spremio skoro 75.000 obroka.

– Od septembra prošle godine svakog petka u mesecu korisnicima Narodne kuhinje deljeni su lanč-paketi. Novac za finansiranje 2.540 kilograma lanč-paketa obezbedila je lokalna samouprava. Usluge Narodne kuhinje mesečno je koristilo više od 450 najsiromašnijih stanovnika opštine,rekla je sekretar Opštinske organizacije Crvenog krsta Prokuplje Dušica Dinić i dodala da su u potpunosti odradili program Pomoć na terenu koji im je poverila Opština Prokuplje.

Ona je istakla da je u sklopu programa Pomoć na terenu stanovnicima seoskog područja podeljeno 1.653 paketa,odnosno 21.695 kilograma osnovnih životnih namirnica,koje je finansirala lokalna samouprava i 7.575 kilograma brašna iz sopstvenih izvora. Ove pakete mesečno je u proseku dobijalo 150 porodica.    

Iz budžeta Opštine Prokuplje finansirana je i nabavka ogrevnog drveta za socijalno ugrožene porodice.

 

– Za kupovinu 385 kubnih metara ogrevnog drveta izdvojeno je dva miliona dinara. Ogrevna drva dobilo je 87 porodica,izjavila je Dušica Dinić i dodala da su u realizaciji svojih socijalnih programa,osim lokalne samouprava,imali veliku pomoć od strane Centra za socijalni rad,JKP HAMMEUM i drugih ustanova. 

Veličina slova: