Обука за израду пројеката
8. фебруара 2016.
Завршена сезона лова на крупну дивљач
10. фебруара 2016.
Прикажи све

Oпштина се суочава са наслеђеним дуговима


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

kzs%2011

Председник Општине Прокупље Мирољуб Пауновић,са сарадницима,члановима Општинског већа,одржао је конференцију за медије на којој је истакнуто да се локална самоуправа суочава са великим проблемима који су наслеђени из периода претходне власти.

Наиме,пресудом Привредног суда у Београду,Општина Прокупље је у обавези да Универзалбанци  А.Д. Београд у стечају,исплати износ у вредности спора од 283.857.573,52 динара,за извршене радове у области инфраструктуре,у периоду од 2006. до 2009. године.

-Поменути радови  за које постоје дуговања били су предмет спора између Општине Прокупље и Универзалбанке,која је у међувремену преузела потраживања ПЗП Ниш,који је и фактички изводио поменуте радове,рекао је председник Пауновић .

Он је такође додао да  за сличне инфраструктурне радове за наведени период постоје више тужбених захтева и судских поступака против Општине Прокупље у укупној вредности од око 150 милиона,као и другим потраживањима  у износу од 100 милиона динара.

Према његовим речима,са каматом  од 250 милиона,сва наведена дуговања,уколико се утврди право повериоца на њих,представљаће обавезу Општине Прокупље од око 800 милиона динара.

– Као одговорна власт покушаћемо још једном  да оспоримо тражене захтеве поверилаца,како бисмо спречили урушавање функционисања Општине Прокупље,из разлога који је настао искључиво кривицом оних који који су на власти били у  периоду  када су и настала дуговања,изјавио је председник Пауновић.

     kzs%2012                     kzs%2013
Величина слова: