Награђени ученици из Фонда за таленте
8. новембра 2013.
Конкурс за награду студентима
20. новембра 2013.
Прикажи све

Општинској управи додељени сертификати

Општинској управи Општине Прокупље додељени су сертификати Систем менаџмента квалитетом ISO 9001 и Систем менаџмента животном средином ISO 14001. Сертификате је начелнику Општинске управе Ивану Ракочевићу уручио представник ЕУ ПРОГРЕС-а Марко Вујачић. Кроз Програм европског партнерства са општинама ЕУ ПРОГРЕС Европска унија и Влада Швајцарске финансирале су све активности које су претходиле добијању ових важних докумената.

Начелник Иван Ракочевић захвалио се на великој помоћи ЕУ ПРОГРЕС-у и сарадницима који су активно учествовали у спровођењу свих активности,које су биле неопходне да се дође до ISO сертификата.

DSCF7138

– Ово је почетак увођења стандарда у Општинској управи,а предстоје нам још већи задаци,као што су усвајање Студије конкурентности и осталих докумената. Спремни смо на све изазове како бисмо побољшали квалитет рада у Општинској управи и Прокупље учинили привлачним за потенцијалне инвеститоре,истакао је Ракочевић.

– Задовољство ми је да у име ЕУ ПРОГРЕС-а уручим Општинској управи Прокупље ова два важна документа,који потврђују да је систем рада организован на квалитетан начин. Прокупље је једна од ретких општина у Србији која поседује ове сертификате који,уколико се правилно примењују,значе бољу организацију администрације,надлежности и одговорности,а самим тим бољу ефикасност и смањење трошкова,рекао је Марко Вујачић.

Поседовање ова два документа значи да постоји систем,да сваки грађанин може да рачуна на исти процес када су у питању услуге у Општинској управи,што омогућава ISO 9001. Општина Прокупље препознала је значај животне средине и спремна је да уклони све негативне утицаје на њено очување,што доказује и добијање ISO 14001.

Добијање ова два документа је круна троипогодишње сарадње ЕУ ПРОГРЕС-а и Општине Прокупље,током којих је реализовано 11 пројеката вредности око 400.000 евра.

DSCF7142

 

Величина слова: