Награђени ученици из Фонда за таленте
8. новембра 2013.
Конкурс за награду студентима
20. новембра 2013.
Прикажи све

Општинској управи додељени сертификати


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Општинској управи Општине Прокупље додељени су сертификати Систем менаџмента квалитетом ISO 9001 и Систем менаџмента животном средином ISO 14001. Сертификате је начелнику Општинске управе Ивану Ракочевићу уручио представник ЕУ ПРОГРЕС-а Марко Вујачић. Кроз Програм европског партнерства са општинама ЕУ ПРОГРЕС Европска унија и Влада Швајцарске финансирале су све активности које су претходиле добијању ових важних докумената.

Начелник Иван Ракочевић захвалио се на великој помоћи ЕУ ПРОГРЕС-у и сарадницима који су активно учествовали у спровођењу свих активности,које су биле неопходне да се дође до ISO сертификата.

DSCF7138

– Ово је почетак увођења стандарда у Општинској управи,а предстоје нам још већи задаци,као што су усвајање Студије конкурентности и осталих докумената. Спремни смо на све изазове како бисмо побољшали квалитет рада у Општинској управи и Прокупље учинили привлачним за потенцијалне инвеститоре,истакао је Ракочевић.

– Задовољство ми је да у име ЕУ ПРОГРЕС-а уручим Општинској управи Прокупље ова два важна документа,који потврђују да је систем рада организован на квалитетан начин. Прокупље је једна од ретких општина у Србији која поседује ове сертификате који,уколико се правилно примењују,значе бољу организацију администрације,надлежности и одговорности,а самим тим бољу ефикасност и смањење трошкова,рекао је Марко Вујачић.

Поседовање ова два документа значи да постоји систем,да сваки грађанин може да рачуна на исти процес када су у питању услуге у Општинској управи,што омогућава ISO 9001. Општина Прокупље препознала је значај животне средине и спремна је да уклони све негативне утицаје на њено очување,што доказује и добијање ISO 14001.

Добијање ова два документа је круна троипогодишње сарадње ЕУ ПРОГРЕС-а и Општине Прокупље,током којих је реализовано 11 пројеката вредности око 400.000 евра.

DSCF7142

 

Величина слова: