Плазма пакети за прваке
25. новембра 2014.
Болница добила нови апарат за дијагностику
27. новембра 2014.
Прикажи све

Оснива се Фонд за развој и унапређење пољопривреде

fond%20za%20poljpr_1           fond%20za%20poljpr_3Настојећи практично да се помогне пољопривредницима,Општина Прокупље ће наредне године основати Фонд за развој и унапређење пољопривреде. Средства за овај Фонд обезбедиће се из буџета локалне самоуправе.

– Основни циљ оснивања Фонда је ревитализација сеоских средина и унапређење пољопривредне производње код регистрованих пољопривредних произвођача давањем подстицајних средстава и субвенција,рекао је председник Општине Прокупље Мирољуб Пауновић и додао да формирањем овог Фонда постоји могућност и коришћења предприступних средстава Европске уније намењених за ову грану привреде.

Према његовим речима,у најскорије време кренуће се са израдом нормативних аката неопходних за рад Фонда.

– Да би се повећала продуктивност и квалитет производа,увели стандарди ЕУ и Русије и извозили наши производи неопходна је едукација произвођача,изјавио је он и додао да наши пољопривредни производи,без увођења међународног „GLOBALGAP“ и других стандарда,убудуће неће моћи да се пласирају на тржиште ван граница наше земље.

Осим предавања,биће организоване и посете реномираним пољопривредним сајмовима и изложбама,семинарима и симпозијумима и другим манифестацијама.

Председник Општине је нагласио да би предност у коришћењу подстицајних средстава и субвенција Фонда требало да имају млади пољопривредници који имају регистровано пољопривредно газдинство,живе на селу и активно се баве овом граном привреде.

– Без обзира на тешку финансијску ситуацију,средства за рад Фонда биће обезбеђена након усвајања буџета Општине Прокупље за 2014.годину,изјавио је Пауновић.

 

   

 

Величина слова: