Здравље на кућном прагу
21. фебруара 2017.
Вечерас концерт топличких хорова
23. фебруара 2017.
Прикажи све

Основци добро познају топличку историју


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

 kviztu1o

У обележавању 100-годишњице Топличког устанка,укључили су се и ученици основних школа са територије општине Прокупље,такмичећи се у квизу под називом „Топлички устанак“.

Питања за такмичаре припремили су представници Министарства просвете и техолошког развоја- Школске управе у Нишу и историчар,музејски саветник Петко Марјановић из Народног музеја Топлице.

kviz%20tuo

Домаћин квиза била је Основна школа „Никодије Стојановић Татко“,а за окружни ниво такмичења пласирали су се ученици из Основне школе „9. октобар“ и ученици школе домаћина овог квиза.

Ученици Таткове школе припремили су богат програм на тему Топличког устанка,а о јунаштву српских ратника певао је  гуслар Милош Гашевић. За ову прилику организована је и изложба фотографија.

Директорка Основне школе „Н. С. Татко“ Љиљана Суботић,  истакла је да су деца показала да познају нашу историју и да ће је једино учењем и сачувати од заборава.

 

Величина слова: