Zdravlje na kućnom pragu
21. februara 2017.
Večeras koncert topličkih horova
23. februara 2017.
Prikaži sve

Osnovci dobro poznaju topličku istoriju


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

 kviztu1o

U obeležavanju 100-godišnjice Topličkog ustanka,uključili su se i učenici osnovnih škola sa teritorije opštine Prokuplje,takmičeći se u kvizu pod nazivom „Toplički ustanak“.

Pitanja za takmičare pripremili su predstavnici Ministarstva prosvete i tehološkog razvoja- Školske uprave u Nišu i istoričar,muzejski savetnik Petko Marjanović iz Narodnog muzeja Toplice.

kviz%20tuo

Domaćin kviza bila je Osnovna škola „Nikodije Stojanović Tatko“,a za okružni nivo takmičenja plasirali su se učenici iz Osnovne škole „9. oktobar“ i učenici škole domaćina ovog kviza.

Učenici Tatkove škole pripremili su bogat program na temu Topličkog ustanka,a o junaštvu srpskih ratnika pevao je  guslar Miloš Gašević. Za ovu priliku organizovana je i izložba fotografija.

Direktorka Osnovne škole „N. S. Tatko“ Ljiljana Subotić,  istakla je da su deca pokazala da poznaju našu istoriju i da će je jedino učenjem i sačuvati od zaborava.

 

Veličina slova: