Опрема фудбалским клубовима
18. октобра 2016.
Срдачан разговор са премијером Србије
20. октобра 2016.
Прикажи све

Отворен конкурс за учешће на колонији „Божа Илић“


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

muzejpk%20111

Народни музеј Топлице расписао је конкурс за учешће уметника на  XX  ликовној колонији „Божа Илић“,чије одржавање је планирано од 15. до 22. јула 2017. године на Белом Камену,родном месту сликара по коме је ова манифестација добила име.

-Ликовни ставраоци,који желе да учествују на овој колонији,треба да буду академски сликари,чланови УЛУС-а и УЛУПДС-а,а уколико су страни држављани,морају да буду чланови сличних удружења,рекао је директор Народног музеја Топлице Дарко Жарић.

Према његовим речима сликари треба да доставе и кратку биографију,позитивне критике,рецензије и фотографије својих дела,као и каталоге са изложби,уколико су та дела публикована. Документацију могу послати поштом или електронским путем Музеју.

Жарић истиче да је планирано да на овој колонији учествују и сликари из Француске и Словеније,односно из градова Епона и Кочевја,са којима је Прокупље успоставило блиску сарадњу.

-Потрудићемо се да учествују и уметници из Мексика,који су ранијих година стварали на овој колонији,а чији се радови издвајају по колориту и техници,истакао је директор ове установе и додао да је ово први пут да је званично расписан конкурс за учешће ликовних стваралаца на колонији која носи име нашег знаменитог сликара Боже Илића.

Додатне информације заинтересовани могу добити на број телефона 027/ 324-123,321-694 и 322-151.

 
Величина слова: