Maturanti plesali na trgu Topličkih junaka
29. maja 2015.
Predškolci kao vatrogasci i policajci
2. juna 2015.
Prikaži sve

Otvoren Sportski centar i pekara


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Dom%20ucenika%203

Povodom obeležavanja 56 godina postojanja i rada,u Domu učenika srednjih škola u Prokuplju otvoren je Sportski centar i pekara. Otvaranju Sportskog centra i pekare prisustvovali su predsednik i zamenik predsednika Opštine Prokuplje Miroljub Paunović i Ilija Đedović,predstavnici Vojske Srbije,učeničkih domova iz Niša,Leskovca,Vranja,Zaječara,Aleksinca i drugih gradova jugoistočne Srbije,direktori svih prokupačkih srednjih škola i drugi.

Vrednost radova na izgradnji Sportskog centra iznosi 7,8,a pekare 10 miliona dinara.

– Za skoro sedam godina vrednost Doma uvećana je za više od 90 miliona dinara. U proteklih nekoliko godina izgrađena su dva sprata kapaciteta 80 ležajeva,nova kuhinja sa trepezarijom,izgrađen Sportski centar,napravljena savremena pekara,obnovljen sav inventar ustanove,urađeno dvorište i mnogi drugi poslovi,izjavio je direktor Doma učenika srednjih škola u Prokuplju Miroslav Milovanović i dodao da je u realizaciji svih projekata imao veliku podršku Ministarstva prosvete.

Dom%20ucenika%201 Dom%20ucenika%202

Po njegovim rečima 140 srednjoškolaca sada ima idealne uslove za učenje i vannastavne aktivnosti. Osim srednjoškolaca,u ustanovi se hrani i blizu 100 studenata Visoke poljoprivredno-prehrambene škole strukovnih studija u Prokuplju.

U svom govoru predsednik Opštine Prokuplje Miroljub Paunović naglasio je da su izgradnjom Sportskog centra Dom učenika srednjih škola i sam grad dobili jedan reprezentativan i velelepni objekat.

– Rezultati rada direktora Miroslava Milovanovića i čitavog kolektiva Doma su očigledni. Dela sve govore. Ovakve sportske terene retko koji Dom učenika srednjih škola u Srbiji ima. Nadam se da će učenici,kada završe svoje školovanje,poneti najlepše uspomene iz našeg grada,rekao je Paunović i naglasio da ova ustanova služi za ponos,ne samo Prokuplju,već celom Topličkom okrugu.

Prvu utakmicu na terenu odigrali su učenici Tehničke škole „15 maj“ i korisnici Doma učenika,koji su se predstavili i u kulturno-umetničkom delu programa.

Dom%20ucenika%204 Dom%20ucenika%205

Veličina slova: