Пријем за најбоље ђаке
1. јула 2016.
Завршена берба вишње
5. јула 2016.
Прикажи све

Отворена Ивањданска ликовна колонија


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Kolonija%201 

У оквиру Културног лета,које организује прокупачки Дом културе,у манастиру Свети Ђорђе у Ајдановцу отворена је дванаеста Ивањданска ликовна колонија. Сликарима из Прокупља,али и њиховим гостима из Књажевца и Ниша добродошлицу је пожелела чланица Општинског већа за културу Милица Ерић.

– Иако су многи од нас у Ајдановцу и манастиру Свети Ђорђе боравили много пута,  утисак је да увек долазимо по први пут. Ово кажем из разлога што је околина овог манстира сваки пут још лепша и уређенија,а за то је свакако заслужан отац Лукијан,који сваке године учини да у манастиру и око њега све блиста и зрачи као лепота ове божанствене природе,која је као таква идеална инспирација за учеснике колоније,рекла је отварајући дванаесту Ивањданску ликовну колонију већница за културу у Општини Прокупље Милица Ерић.

Она је сликарима,који ће стварати у живописној околини манастира Свети Ђорђе,задужбини краља Милутина из 14. века,поручила да своје импресије преточе на платна и понесу најлепше утиске са ове манифестације у родни крај.

Ивањданска колонија се завршава 7. јула,а потом ће радови настали на њој бити изложени на продајној изложби у Галерији „Божа Илић“ од 16. до 18. јула.

Поред уметничког,ова колонија има туристички,али и хуманитарни карактер,те ће се сав приход од продатих уметничких дела насталих на колонији и ове године употребити за обнову манастира Свети Ђорђе у Ајдановцу.

Величина слова: