Сузбијају рад на црно
9. фебруара 2017.
Сретењски сусрети песника у петак
13. фебруара 2017.
Прикажи све

Отворени конкурси за активне мере запошљавања


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

nzs%20210_2 nzs%2010_2                                                                                                                    

Национална служба за запошљавање објавила је 11 јавних позива и конкурса за реализацију активних мера запошљавања у 2017. години.

Једна од мера које ће допринети смањењу стопе незапослености је и подстицај предузетништва,у оквиру које су објављени јавни позиви за доделу субвенција  за  самозапошљавање и самозапошљавање становништва ромске националности. За ову врсту субвенција једнократно се додељује 180.000 динара,као и 200.000 динара за запошљавање вишкова запослених. За особе са инвалидитетом предвиђено је 220.000 динара,што представља новину у односу на претходну годину. Последњи рок за подношење захтева са бизнис планом за самозапошљавање је 10. април.

Према речима саветника за правну помоћ у филијали НСЗ Прокупље, Љиљане Стојановић,ове године отворен је и јавни позив за послодавце који желе да запосле лица из категорије теже запосливих и то на новоотвореним радним местима.

–  За ове субвенције послодавци могу да конкуришу до 30. новембра,а износ субвенција креће се од 150.000 до 300.000 динара. Такође,  у циљу смањења незапослености расписан је и конкурс за организовање спровођења јавних радова,уз новину да се ове године јавни радови организују и у области културе,казала је Стојановић и додала да су такође расписани и јавни позиви за реализацију програма стручне праксе,стицања практичних знања за неквалификована лица,као и за вишкове незапослених и дугорочно незапослена лица која су на евиденцији дуже од 18 месеци. Финансираће се и обуке на захтев послодавца,које ће моћи да користе и предузећа за професионалну рехабилитацију и запошљавање особа са инвалидитетом.

.

Величина слова: