Suzbijaju rad na crno
9. februara 2017.
Sretenjski susreti pesnika u petak
13. februara 2017.
Prikaži sve

Otvoreni konkursi za aktivne mere zapošljavanja


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

nzs%20210_2 nzs%2010_2                                                                                                                    

Nacionalna služba za zapošljavanje objavila je 11 javnih poziva i konkursa za realizaciju aktivnih mera zapošljavanja u 2017. godini.

Jedna od mera koje će doprineti smanjenju stope nezaposlenosti je i podsticaj preduzetništva,u okviru koje su objavljeni javni pozivi za dodelu subvencija  za  samozapošljavanje i samozapošljavanje stanovništva romske nacionalnosti. Za ovu vrstu subvencija jednokratno se dodeljuje 180.000 dinara,kao i 200.000 dinara za zapošljavanje viškova zaposlenih. Za osobe sa invaliditetom predviđeno je 220.000 dinara,što predstavlja novinu u odnosu na prethodnu godinu. Poslednji rok za podnošenje zahteva sa biznis planom za samozapošljavanje je 10. april.

Prema rečima savetnika za pravnu pomoć u filijali NSZ Prokuplje, Ljiljane Stojanović,ove godine otvoren je i javni poziv za poslodavce koji žele da zaposle lica iz kategorije teže zaposlivih i to na novootvorenim radnim mestima.

–  Za ove subvencije poslodavci mogu da konkurišu do 30. novembra,a iznos subvencija kreće se od 150.000 do 300.000 dinara. Takođe,  u cilju smanjenja nezaposlenosti raspisan je i konkurs za organizovanje sprovođenja javnih radova,uz novinu da se ove godine javni radovi organizuju i u oblasti kulture,kazala je Stojanović i dodala da su takođe raspisani i javni pozivi za realizaciju programa stručne prakse,sticanja praktičnih znanja za nekvalifikovana lica,kao i za viškove nezaposlenih i dugoročno nezaposlena lica koja su na evidenciji duže od 18 meseci. Finansiraće se i obuke na zahtev poslodavca,koje će moći da koriste i preduzeća za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom.

.

Veličina slova: