Дом здравља обележио Светски дан хране
16. октобра 2015.
Почели радови у школи Татко
20. октобра 2015.
Прикажи све

Пакети за најугроженије у сеоским срединама


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Pomoc%20selo%203 Pomoc%20selo%204

Најугроженији становници Белољина,Велике Плане и Доње Речице данас су добили пакете са основним животним намирницама,чиме је настављена расподела помоћи најугроженијима на сеоском подручју у општини Прокупље. 

– У сарадњи са Центром за социјални рад и Црвеним крстом сваког месеца у сеоским срединама пакете са основним животним намирницама добије 151 социјално угрожена породица. За ове намене из буџета Општине ове године укупно је издвојено четири милиона динара,изјавио је члан Општинског већа Општине Прокупље задужен за социјална питања Милан Аранђеловић и додао да су они у протеклом периоду угроженим породицама поделили 400 кубних метара огревног дрвета. За куповину овог огревног дрвета из буџета је издвојено више од два милиона динара.

Према његовим речима планирано је да у наредном периоду 100 кубних метара огревног дрвета добије 30 најугроженијих породица.

– Један од задатака у наредном периоду биће изналажење могућности за отварање народне кухиње у некој од сеоских месних заједница,изјавио је Аранђеловић и додао да ће локална самоуправа,у границама својих овлашћења и могућности,учинити све да се ова идеја и реализује. 

Величина слова: