Dom zdravlja obeležio Svetski dan hrane
16. oktobra 2015.
Počeli radovi u školi Tatko
20. oktobra 2015.
Prikaži sve

Paketi za najugroženije u seoskim sredinama


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Pomoc%20selo%203 Pomoc%20selo%204

Najugroženiji stanovnici Beloljina,Velike Plane i Donje Rečice danas su dobili pakete sa osnovnim životnim namirnicama,čime je nastavljena raspodela pomoći najugroženijima na seoskom području u opštini Prokuplje. 

– U saradnji sa Centrom za socijalni rad i Crvenim krstom svakog meseca u seoskim sredinama pakete sa osnovnim životnim namirnicama dobije 151 socijalno ugrožena porodica. Za ove namene iz budžeta Opštine ove godine ukupno je izdvojeno četiri miliona dinara,izjavio je član Opštinskog veća Opštine Prokuplje zadužen za socijalna pitanja Milan Aranđelović i dodao da su oni u proteklom periodu ugroženim porodicama podelili 400 kubnih metara ogrevnog drveta. Za kupovinu ovog ogrevnog drveta iz budžeta je izdvojeno više od dva miliona dinara.

Prema njegovim rečima planirano je da u narednom periodu 100 kubnih metara ogrevnog drveta dobije 30 najugroženijih porodica.

– Jedan od zadataka u narednom periodu biće iznalaženje mogućnosti za otvaranje narodne kuhinje u nekoj od seoskih mesnih zajednica,izjavio je Aranđelović i dodao da će lokalna samouprava,u granicama svojih ovlašćenja i mogućnosti,učiniti sve da se ova ideja i realizuje. 

Veličina slova: