Први Дом који је обишао државни секретар
27. новембра 2015.
О пореклу човека на Земљи
1. децембра 2015.
Прикажи све

Пекари школе показали знање и кретивност


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

                          pekari-pirot%201 pekari-pirot

На Републичком такмичењу Дани хлеба”,која је одржана у Пироту,учествовали су и ученици пекарског смера Пољопривредне школе Радош Јовановић-Сеља из Прокупља. Осим средњошколаца из Прокупља на овом такмичењу,које се одржава по седми пут,учествовали су и ученици из Београда,Ниша,Сокобање,Алексинца,Пирота  и гости из Бугарске.

– На свим досадашњим такмичењима прокупачки средњошколици,који се школују за пекара,освајали су вредна признања. Прошле године освојили су друго место за израду славског колача и Гран-при за аранжирање трпезе. Ове године ,осим захвалница за учешће,ученицима је припала и Сребрена плакета за изложбу пекарских производа,изјавиле су професорице Пољопривредне школе из Прокупља Татјана Ранђеловић и Слађана Радоњић и додале да је ученик Никола Стевановић освојио треће место за израду колача.

Према њиховим речима специфичност ове манифестације огледала се и у томе што се,осим квалитета и изгледа финалног производа,оцењивао просец,техника и хигјена израде славског колача.

Директор прокупачке Пољопривредне школе Небојша Бјелић рекао је да се на оваквим манифестацијама виде знање ученика стечено у школским клупама и школској пекари.

– Задовољан сам учешћем и пласманом ученика на такмичењима који су одржани у Алексинцу и Пироту. Осим израде пекарских производа ученици су показали и своју креативност и машту коју су на најбољи начин пренели на производе,рекао је Бјелић.

Величина слова: