Прекид у водоснабдевању због квара
29. септембра 2016.
Споменик јунацима
1. октобра 2016.
Прикажи све

Песмом и игром чувамо наслеђе


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

deb

 „Живети с наслеђем кроз песму и игру“ био је назив програма који је прокупачки Дом културе одржао у Народном музеју Топлице поводом Дана европске баштине.

У њему су учестовали  најмлађа постава КУД „Абрашевић“,женска певачка група Дома културе и солисти Милена Костић  и Теодора Станојевић.

Овом приликом,председник Књижевне омладине Прокупље Ивана Ђурковић,представила је секције Дома културе и њихове активности,нагласивши да оне заједно чине својеврсно културно благо,али и наслеђе,које млађе генерације треба да чувају и негују.

deb2  deb3

-Поносимо се нашим аматерским позориштем „Хранислав Драгутиновић“. Оно постоји још од 1919. године и по њему је наш град познат у целој Србији. Веома важно место у култури нашег града заузима и Књижевно друштво „Раде Драинац“,које постоји од 1966. године. Ту су и незаобилазни „Драинчеви сусрети песника“ по коме је Прокупље још чувеније. КУД „Абрашевић“ концертима на фестивалима у земљи и иностранству,постижући одличне резултате проноси име нашег града на најбољи начин. Када свему овоме додамо и музичку и ликовну секцију,које у свом домену чине да културно наслеђе наше куће буде богатије и вредније,онда нам само остаје да ценимо и чувамо то што имамо,како бисмо имали шта да оставимо као наслеђе генерацијама које долазе,истакла је Ђурковић.

Овом вечери,прокупачки Дом културе је показао да се традиционалном народном песмом и игром,која никада никог не остави равнодушним,најбоље чува и негује културно наслеђе.   

 

Величина слова: