Prekid u vodosnabdevanju zbog kvara
29. septembra 2016.
Spomenik junacima
1. oktobra 2016.
Prikaži sve

Pesmom i igrom čuvamo nasleđe


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

deb

 „Živeti s nasleđem kroz pesmu i igru“ bio je naziv programa koji je prokupački Dom kulture održao u Narodnom muzeju Toplice povodom Dana evropske baštine.

U njemu su učestovali  najmlađa postava KUD „Abrašević“,ženska pevačka grupa Doma kulture i solisti Milena Kostić  i Teodora Stanojević.

Ovom prilikom,predsednik Književne omladine Prokuplje Ivana Đurković,predstavila je sekcije Doma kulture i njihove aktivnosti,naglasivši da one zajedno čine svojevrsno kulturno blago,ali i nasleđe,koje mlađe generacije treba da čuvaju i neguju.

deb2  deb3

-Ponosimo se našim amaterskim pozorištem „Hranislav Dragutinović“. Ono postoji još od 1919. godine i po njemu je naš grad poznat u celoj Srbiji. Veoma važno mesto u kulturi našeg grada zauzima i Književno društvo „Rade Drainac“,koje postoji od 1966. godine. Tu su i nezaobilazni „Drainčevi susreti pesnika“ po kome je Prokuplje još čuvenije. KUD „Abrašević“ koncertima na festivalima u zemlji i inostranstvu,postižući odlične rezultate pronosi ime našeg grada na najbolji način. Kada svemu ovome dodamo i muzičku i likovnu sekciju,koje u svom domenu čine da kulturno nasleđe naše kuće bude bogatije i vrednije,onda nam samo ostaje da cenimo i čuvamo to što imamo,kako bismo imali šta da ostavimo kao nasleđe generacijama koje dolaze,istakla je Đurković.

Ovom večeri,prokupački Dom kulture je pokazao da se tradicionalnom narodnom pesmom i igrom,koja nikada nikog ne ostavi ravnodušnim,najbolje čuva i neguje kulturno nasleđe.   

 

Veličina slova: