Одржана 24. седница Општинског већа
22. октобра 2013.
Нови цевовод у Прокупљу доноси уштеде
4. новембра 2013.
Прикажи све

План детаљне регулације насеља


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

СКУПШТИНА ОПШТИНЕ ПРОКУПЉЕ УСВОЈИЛА  ПЛАН ДЕТАЉНЕ РЕГУЛАЦИЈЕ (ПДР)

НЕФОРМАЛНОГ РОМСКОГ НАСЕЉА ,,МАЛА ГУБА“

 

            Скупштина општине Прокупље дана 8.10.2013. године на 13. седници усвојила је План детаљне регулације (ПДР) неформалног ромског насеља ,,Мала Губа“.

            Плански основ за израду ПДР-а је Просторни план општине Прокупље,као и концепт Плана генералне регулације Прокупља.

            План детаљне регулације неформалног ромског насеља ,,Мала Губа“ израђен је уз финансијску помоћ Европске уније и Владе Швајцарске преко Програма европског партнерства са општинама ЕУ ПРОГРЕС у износу од 9.193.5 евра. Општина Прокупље је за спровођење овог пројекта издвојила 3.457.77 евра.

            Планом је обухваћена територија површине од 5,7510 ха. Циљ израде овог планског документа јесте стварање услова за подизање нивоа инфраструктурне опремљености,регулисање водотока и одбрана од поплава. Такође,циљ израде плана је и решавање проблема нелегалне градње и нерешених имовинско-правних односа на подручју плана.

            Сада су створени услови за потпуно искоришћавање потенцијала које локација има,од чега ће корист имати мештани насеља као и грађани Прокупља.

           

Величина слова: