Први Дом који је обишао државни секретар
27. новембра 2015.
О пореклу човека на Земљи
1. децембра 2015.
Прикажи све

Планира се формирање социјално-економског савета


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

slovaci%20u%20poseti

Председник Општине Прокупље Мирољуб Пауновић и члан Општинског већа задужена за привреду Александра Николић примили су  представнике Словачке Републике Јана Грамата и Михаила Немеца и председника Уније привредника,предузетника и занатлија Топличког региона Звонка Стоиљковића са којима су разговарали о актуелним привредним кретањима у прокупачкој општини.

Представници Словачке Републике Грамат и Немец,који по други пут ове године бораве у Прокупљу,раде на имплементацији пројекта Увођења социјалног дијалога који се финансира од стране Европске уније.

На састанку се говорило о значају формирања локалног социјално-економског савета,који се оснива потписивањем споразума између представника локалне власти,удружења привредника и синдиката.

Исто тако,на састанку је било говора и о природним ресурсима,термоминералним и минералним водама којима располаже овај део Србије,развоју пољопривреде и туризма,као и структури радне снаге.

– Осим пружања подршке малим и средњим предузећима,од великог значаја је и борба против сиве економије,као и усмеравање школских програма и кадрова актуелним потребама у привреди,рекао је Немец и додао да је суштина оснивања социјално-економских савета решавање проблема на локалном нивоу.

slovaci%20u%20poseti%202

Према његовим речима оснивање локалног економско-социјалног савета допринеће смањењу стопе незапослености,стварању повољнијег привредног амбијента,непосредној сарадњи на надлежним државним органима и министарствима.

 Након разговора са руководством локалне самоуправе и председником Уније привредника,предузетника и занатлија Топличког региона” Звонком Стоиљковићем, Михаил Немец понудио је и помоћ у проналажењу потенцијалних инвеститора. 

Величина слова: