Ученици на стручној пракси
30. октобра 2014.
Недеља евергрина и позоришта
3. новембра 2014.
Прикажи све

Победила Правда и истина за сваког Рома


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

На изборима 26. октобра 2014. године,на којима су припадници мањинских заједница гласали за своје представнике у националним саветима,у Прокупљу је већину гласова (639) освојила листа „Правда и истина за сваког Рома“ – Тане Куртић,док је листа „Роми за бољу будућност“ – Витомир Михајловић освојила 113 гласова.

На територији општине Прокупље у посебни бирачки списак уписано је око 1.300 гласача,од којих је на изборе изашло око 700,који су своје представнике бирали на четири изборна места.

Према речима Дејана Живковића,кандидата за председника Националног савета Рома на победничкој листи,у Прокупљу је евидентиран велики број припадника ромске националности који су изашли на изборе,али нису могли да остваре своје бирачко право јер нису уписани у бирачки списак.

– Надам се да ће ускоро бити формиран Национални савет Рома,како бисмо сви ми,који имамо заједничке идеје и програме,могли да што пре радимо како би испунили предизборна обећања,рекао је Живковић и истакао да ће се првенствено залагати за побољшање образовања,економског положаја Рома,као и за формирање Пројектног тима и Канцеларије за бесплатну правну помоћ.

 

Nacionalni

Величина слова: