Učenici na stručnoj praksi
30. oktobra 2014.
Nedelja evergrina i pozorišta
3. novembra 2014.
Prikaži sve

Pobedila Pravda i istina za svakog Roma


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Na izborima 26. oktobra 2014. godine,na kojima su pripadnici manjinskih zajednica glasali za svoje predstavnike u nacionalnim savetima,u Prokuplju je većinu glasova (639) osvojila lista „Pravda i istina za svakog Roma“ – Tane Kurtić,dok je lista „Romi za bolju budućnost“ – Vitomir Mihajlović osvojila 113 glasova.

Na teritoriji opštine Prokuplje u posebni birački spisak upisano je oko 1.300 glasača,od kojih je na izbore izašlo oko 700,koji su svoje predstavnike birali na četiri izborna mesta.

Prema rečima Dejana Živkovića,kandidata za predsednika Nacionalnog saveta Roma na pobedničkoj listi,u Prokuplju je evidentiran veliki broj pripadnika romske nacionalnosti koji su izašli na izbore,ali nisu mogli da ostvare svoje biračko pravo jer nisu upisani u birački spisak.

– Nadam se da će uskoro biti formiran Nacionalni savet Roma,kako bismo svi mi,koji imamo zajedničke ideje i programe,mogli da što pre radimo kako bi ispunili predizborna obećanja,rekao je Živković i istakao da će se prvenstveno zalagati za poboljšanje obrazovanja,ekonomskog položaja Roma,kao i za formiranje Projektnog tima i Kancelarije za besplatnu pravnu pomoć.

 

Nacionalni

Veličina slova: