U Prokuplju ukinuta vanredna situacija
1. aprila 2015.
Nagrađen gost i domaćin
3. aprila 2015.
Prikaži sve

Poboljšanje stanja državnih puteva


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Predstavnici Javnog Preduzeće Putevi Srbije,Topličkog upravnog okruga i lokalnih samouprava održali su zajednički sastanak kako bi razmatrali probleme na mreži državnih puteva na tetitoriji Topličkog okruga. Ovom prilikom lokalnim zajednicama dostavljen je elaborat „ Trase državnih puteva kroz sedište gradova“ na teritoriji Topličkog okruga i utvrđene su trase državnih puteva kroz sedišta opština,shodno novoj Uredbi o kategorizaciji  državnih puteva.

 – Dobili smo novi elaborat državnih puteva na teritoriji naše opštine i na sastanku sa predstavnicima JP Putevi Srbije dali svoje primedbe,sugestije i ukazali na probleme koje bi u narednom periodu trebali zajedno da rešavamo. Kao goruće probleme istakli smo prolazak državnog puta prvog reda kroz Prokuplje odnosno nedostatak zaobilaznice zatim katastrofalno stanje na putevima prvog i drugog reda posebno na pravcima Prokuplje – Žitni Potok i Prokuplje – Vukanja – Grebac – Ribarska Banja a ukazali smo i  na nedostatak trotoara na državnim putevima čime je ugrožena bezbednost u saobraćaju. Nadam se da će ovakav neposredan način komunikacije sa predstavnicima JP Putevi Srbije koji se po prvi put organizuje dovesti do rešenja problema na mreži državnih puteva na teritoriji prokupačke opštine,rekao je Filip Jovanović član veća Opštine Prokuplje.

Veličina slova: