Девет награда за Прокупчане у Лебану
30. маја 2016.
Одржан тренинг за припаднике Цивилне заштите
1. јуна 2016.
Прикажи све

Почела градња цркве у Товрљану


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

 tovrljane1 tovrljane2

Чланице Општинског већа за просвету Маја Ранђеловић и спорт Александра Николић у селу Товрљане ,надомак Прокупља присуствовале су свечаности поводом почетка изградње цркве Света Петка у том месту.

Овом приликом на свечан начин обележен је и завршетак школске године у издвојеном одељењу Основне школе „Светислав Мирковић Ненад“ ,у коме је рад обновљен прошле године.

Пред школом у Товрљану организован је културно забавни програм коме су присуствовали житељи Товрљана и околних села,као и чланови Удружења Топличана из Београда.

Председник Одбора за изградњу цркве Света Петка Радивоје Шмигић изразио је велико задовољтво због бриге коју локална самоуправа посвећује житељима планинских села,а посебно овдашњој деци,којима је након паузе од двадесетак година поново омогућено да похађају школу у свом родном селу.

– За свако село,јако је битно да имају децу,а наравно и школу,јер нема веће радости него када се у селу огласи школско звоно и чује дечија граја,рекао је Шмигић и изразио наду да ће уз помоћ донатора и општине у Товрљану веома брзо и црква Свете Петке заблистати у пуном сјају.

tovrljane3

Учитељ у овом селу Марко Чикарић,похвалио је своје ђаке од првог до четвртог разреда и истако да су се он посебно истакли и у  ваншколским активностима.

– Осим редовних школских обавеза ђаци су исказали креативност и иновацију и у ваннаставним активностима,тако да смо протекле школске године заједно организовали многобројне манифестације у нашем и околним селима,ракао је Чикарић.

Он се захвалио наставницима,учитељима и деци ОШ Ратко Павловић-Ћићко који су заједно са ђацима из Товрљана за мештане и госте приредили богат културно-забавни програм.

Величина слова: