Спремни за деловање
11. марта 2016.
Топлица под контролом
13. марта 2016.
Прикажи све

Почела изградња бедема на критичним тачкама


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

  Izgradnja%20bedema1   izgradnja%20bedema2(1)

Општина Прокупље ангажовала је све расположиве снаге на подизању заштитног бедема на реци Топлици у ромском насељу Мала Губа и у Липарској улици,где се поред стамбених објеката,штите и производне хале фабрике ЛЕОНИ.

Према речима председника Општине Прокупље и команданта Штаба за ванредне ситуације Општине Прокупље Мирољубља Пауновића ова насеља су била најугроженија у пролећним поплавама 2014. године ,и подизањем бедема заштити ће се од плављена око 200 домаћинстава.

– У складау са најавом Републичкохидрометеоролошког завода,да се вечерас и током наредног дана очекују обимне падавине,Општински штаб за ванредне ситуације Општине Прокупље ангажовао је људство и механизацију,како би се подигли заштитни бедеми од поплава,и уколико наредних дана дође до изливања Топлице,заштитимо пре свега људске животе али и материјална добра – рекао је Пауновић и додаје да се насеље Мала Губа брани иако су куће нелегално изгрђене и налазе се уз саму Топлицу у кориту за велику воду.

iygradnja%20bedem2 iygradnja%20bedema4

Пауновић је нагласио да су данас у акцији  на заштити од поплава ангажоване машине али и  радници јавних предузећа и установа,као и установа културе са подручја општине Прокупље,и припадници јединица за ванредне ситуације  Прокупље. Велику помоћ пружили су и житељи насеља која се штите,а  посебно је нагласио да данас  у изградњи бедема учествује и велики број волеонтера.

izgradnja%20bedema5 izgradnja%20bedema6

Радници Јавног комуналног предузећа  „Хаммеум“ су од проглашења ванредне ситуације даноноћно ангажовани,реализујући активности које пре свега имају за циљ заштиту грађана и њихове имовине.

Директир ЈКП „Хаммеум“ истиче да је 152 радника и целокупна механизација овог предузећа  ангажована ових дана,на припреми џакова са песком и подизању бедема.

– Наши радници најпре су подигли заштиту око Градског гробља  од 1100 џакова,затим смо данас на кризне тачке доставили још око 1000 џакова са песком и настављамо рад на пуњењу још  џакова – објаснио је директор Симоновић и навео да је за сада искоришћено око 60 тона песка,али да уколико то буде потребно стићиће и нове количине.

radnici%20vodovoda radnici%20vodovoda2

Ова данашња акција договорена је на 2. ванредној седници Штаба за ванредне ситуације Општине Прокупље,на којој су се чланови штаба сложили да је потребно предузети мере за заштиту ова два најугроженија насеља од изливања реке Топлице.

Штаб је још донео закључке да ће мобилне екипе састављене од стручних људи и чланова Општинског штаба за ванредне ситуације дежурати до понедељка 14. марта,и редовно обилазити угрожена подручја.

 

Величина слова: