Књиге на поклон Библиотеци
5. маја 2017.
Обележен Дан победе над фашизмом
9. маја 2017.
Прикажи све

Почела Недеља Црвеног крста


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

crveni%20krst%20prokuplje1

 Волонтери Црвеног крста  Прокупље и секција Медицинске школе  „Др Алекса Савић“,организовали су низ активности  у центру града,чиме је почело традиционално обележавање Недеље Црвеног крста.

-У оквиру обележавања „Недеље Црвеног крста“,  сваке године од 8. до 15. маја организујемо бројне активности којима представљамо наш рад у току године.    Једна од данашњих  активности је промоција  хуманих вредности и свих акција спроведених у циљу  помоћи другима.   Данашња акција има за циљ да укаже на значај борбе против трговине људима,борбе против болести зависности,као и да грађане упозна са активностима Јединице за деловање у несрећама и  екипом за обуку из Прве помоћи. Ово је  такође прилика и да  укажемо на потребу за што већим бројем добровољних давалаца крви,казала је секретар Црвеног крста Прокупље Душица Динић.

crveni%20krst%20prokuplje2 crveni%20krst%20prokuplje3

У оквиру данашњих активности ,екипа  Прве помоћи и волонтери Црвеног крста приказали су  показну вежбу  збрињавања повређених лица    у случају ампутација,присуства страног тела,  опекотина,  и посекотине.

 Недељу Црвеног крста обележиће и  предавања у школама на тему борбе против трговине људима,  додела признања и награда освојеним на конкурсу „Крв живот значи“,   бројне радионице,посете школама и  Породилишту,када ће бити уручени  пакети свим бебама рођеним у Недељи Црвеног крста.

Величина слова: